ABD’deki önde gelen teknoloji firmalarının hükümetle çok ilginç ve yakın ilişkileri var. Her iki taraf da bir araya gelir ve bir dizi konuyu ve ilişkilerinin yan yana nasıl gittiğini tartışır.
Amerikan hükümeti, hiçbir firmanın her şeyi özgür iradeyle yapacak kadar güçlü olmadığından emin olmak istiyor. Bu nedenle, kontrol ve dengeler genellikle korunur.
Bu nedenle, bugün Beyaz Saray , bu şirketlerin potansiyelini ve erişimini sınırlamaya odaklanmak üzere tasarlanmış altı farklı ilkeyi vurguladığında , pek çoğu şaşırmadı.
Büyük teknoloji ve sosyal medya dünyasında konuyla ilgili çok sayıda uzmanla bir araya gelen Biden yönetiminin başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Mevzuata ihtiyaç duyan kilit alanları hedeflemek için bir strateji formüle edilmiştir.
Biden kabinesinden birkaç üyenin yer aldığı toplantıya Mozilla gibi şirketlerden birkaç yönetici de katıldı. Peki toplantıda ayrıntılı olarak tartışılan altı ilke ne hakkındaydı? Aşağıda kısa bir açıklama yaptık.
Birincisi, teknoloji endüstrisinde rekabeti teşvik etmekle ilgiliydi. Ülkenin BT sektörünün yeni girenlerin büyük köpekbalıkları ve girişimcilerle rekabet etmesini engellememesini sağlayan net kurallar için çok sayıda iki partili destek verildi. Ve bunu yapmanın en iyi yolunun antitröst yasaları olduğunu düşündüler.
Daha sonra, mümkün olan en az miktarda veri toplama hakkında bir tartışma yapıldı. Hedefli reklamcılık için bir takım sınırlamalar getirildi. Tüketicileri, verilerinin nasıl toplandığına dair uzun şart ve koşullar listelerini geçmeye zorlamak yerine, bu tür değişiklikleri dahil etmek için daha büyük firmalara çok fazla vurgu yapıldı.
Bu, özellikle sağlık önlemleri ve iki partili liderler tarafından bol miktarda desteğin sağlandığı konumlarıyla ilgiliydi.
Çocukları korumak, gençlerin refahını korumanın gelir elde etmek veya kar elde etmek yerine nasıl önceliklendirileceğine dair bir dizi tartışmanın ardından sıraya girdi. Unutmayın, çevrimiçi pazar çok fazla zarara neden olabilir, bu yüzden mesele bundan nasıl kaçınılacağına odaklanmak daha iyi oldu.
Daha sonra, hem kullanıcılardan hem de araştırmacıların sonlarından ne kadar büyük bir şeffaflık eksikliği olduğu hakkında küçük bir tartışma yapıldı. İnsanların kapalı kapılar ardında neler olduğunu bilmeleri için bu konuda şeffaflığı önlemek için çok çalışma yapılması gerekiyor.
Büyük teknoloji şirketlerinin özel yasal koruması artık kaldırılacaktı. Bu, ülkenin İletişim Ahlakı Yasasının 230. Bölümünün yeniden gözden geçirilip doğaçlama yapılacağı anlamına geliyor. Daha önce teknoloji firmalarının yasa dışı yollarla içerik barındırdıklarında sorumluluktan korunmasına izin vermişti. Son olarak, algoritmaların toplumun savunmasız üyelerine karşı ayrımcılık yapmasını engelleyen güçlü korumaların getirilmesi gerekecektir.
Bunların hepsi kağıt üzerinde harika görünse de, algoritmaları tamamen ortadan kaldırmanın daha fazla fayda sağlayacağını düşünüyoruz.