Ana SayfaGüncelBu Araştırma Meta Uygulamaların Siber Saldırılara Karşı Son Derece Savunmasız Olduğunu Gösteriyor

Bu Araştırma Meta Uygulamaların Siber Saldırılara Karşı Son Derece Savunmasız Olduğunu Gösteriyor

Siber suç yükselişte ve Meta uygulamalarının buna özellikle duyarlı olduğu ortaya çıktı. TechShielder kısa süre önce Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çeşitli siber saldırılara karşı en savunmasız uygulamalar arasında olduğunu ortaya çıkaran bazı araştırmalar yaptı. Bu araştırma, aylık arama hacmi analiz edilerek yapıldı ve bu üç uygulama, her şey göz önünde bulundurularak arama sıralamasında ilk üçü oluşturdu.

Tüm bunlar söylendikten ve artık aradan çekilince, “Facebook hacklendi” anahtar kelimeleri için arama hacminin 550.000 civarında gezindiğini belirtmek önemlidir. Uzak bir saniyede, 250.000’in hemen altında veya kesin olarak 246.000’in altında olan Instagram oldu. WhatsApp, “WhatsApp hacklendi” kelimeleri yaklaşık 135.000 kez aranırken, yalnızca marjinal olarak daha iyi sonuç verdi.

Daha da endişe verici olan, Meta’nın en savunmasız uygulamasının bile, 49.500 ile dördüncü sırada gelen Snapchat’ten neredeyse üç kat daha fazla arama hacmine sahip olmasıdır. Beşinci sırada, yalnızca 27.100 ile canlı akış uygulaması Twitch yer aldı, bu nedenle bu, Meta’yı orantısız bir şekilde diğer tüm büyük platformlardan daha fazla etkileyen bir sorundur.

Başka bir deyişle, ortalama bir Facebook kullanıcısının, ortalama Snapchat kullanıcısından yaklaşık 10 kat daha fazla saldırıya uğrama olasılığı var gibi görünüyor. Durumun böyle olmasına rağmen, Facebook’un çok daha fazla sayıda kullanıcısı var ve bu da saldırıya uğramış hesapların sayısını çok daha fazla hale getirecektir.

Bu araştırma, üçüncü taraf veri paylaşımının siber güvenliğe getirdiği risklerin altını çizdi, çünkü bunun kötü niyetli aktörlere izinsiz girebilecekleri daha fazla veri kaynağı verme potansiyeline sahip bir şey olması böyle bir şey. Facebook en yüksek erişim noktasına sahip, bu yüzden Snapchat’in kullanıcı tabanının dört ila beş katı olmasına rağmen saldırıya uğramış hesap sayısının on katı. Bu, bir Facebook kullanıcısının saldırıya uğrama olasılığının Snapchat kullanıcısına göre en az iki kat daha fazla olduğunu gösteriyor.

Bu araştırmanın biraz ışık tuttuğu bir başka şey de şehirlere göre siber saldırıların sıklığıydı. Londra, 4,260 puanla siber saldırılar için bir sıcak nokta haline geldi. Bu, Londra’da yaşıyorlarsa, kullanıcıların saldırıya uğrama olasılığının, aksi durumda olabileceğinden çok daha yüksek olduğu anlamına gelir.

İkinci gelen Mexico City oldu, ancak 2.540’lık puanı Londra’nın oldukça altındaydı. Londra’nın çok ciddi bir siber suç sorunu olduğu açık ve gerekli adımlar atılmazsa bu sorunun yakın zamanda ortadan kalkması pek olası görünmüyor.

Paris, 2,190 puanla siber suçlar açısından en kötü üçüncü yer olurken, onu 2,060 puanla Bogota izledi. İlginç bir şekilde, Londra dışında hiçbir şehir bırakın 4.000’i bile 3.000’i geçmedi, bu da Londra’daki siber suç sorununun öngörülemeyen boyutlara ulaştığını gösteriyor.

Tüm dünyada artan siber suçlarla ilgili bir şey yapılıp yapılmadığını bekleyip görmemiz gerekecek. Meta gibi şirketler vurgunculukları nedeniyle işleri daha da kötüleştiriyor ve yakın zamanda yollarını değiştirecek gibi görünmüyorlar. Bunun yerine, siber saldırı hacmini artıran üçüncü taraf veri paylaşımlarını ikiye katlıyorlar.

Talha Saygılıer
Talha Saygılıer
Sosyopat Yazarı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir