Ana SayfaGüncelMeta, Instagram'ın Doğrudan Sohbetleri İçin Uçtan Uca Şifreleme Sunuyor

Meta, Instagram’ın Doğrudan Sohbetleri İçin Uçtan Uca Şifreleme Sunuyor

Meta’nın mesajlaşma entegrasyon projesinin bir sonraki dönemine geçtiği bildiriliyor. Ve bu, Instagram kullanıcıları artık uç uç şifrelemeyi etkinleştirebildikleri için son aşama olarak selamlanıyor. Salman Memon

adlı bir sosyal medya kullanıcısı tarafından onaylandığı üzere, özellik yalnızca Instagram’ın doğrudan sohbetleriyle sınırlı olacak . Açılır bir bildirim şeklinde özelliğin nasıl göründüğüne dair bir ekran görüntüsü paylaştı.

Bu, kullanıcılara artık uygulamadaki sohbetleri için E2E’yi (uçtan uca şifreleme) etkinleştirebileceklerini hatırlatır.

Özelliğin kullanıma sunulacağı haberi, beta lansmanı hakkında konuşan Meta tarafından geçen ay duyuruldu ve işler planlanırsa, özellik kitlelere ulaşacaktı. Bu test ilk önce küçük bir kullanıcı grubuyla sınırlıydı. Ardından, testin Ukrayna ve Rusya’dan gelen yetişkinleri nasıl kapsadığı hakkında daha fazla haber duyduk.

İşte o zaman teknoloji devi, bir sonraki hedefinin dünyanın dört bir yanından insanları teste dahil etmek olduğunu ve ardından şu anda gerçekleştiğini gördüğümüz tam bir sürümün olduğunu açıkladı.

Yani gerçekten düşünürseniz, özelliğin gelmesi uzun zaman aldı. Ama şimdi burada, böylece açık kollarla uçtan uca şifrelemenin tadını çıkarabiliriz. Benzer şekilde, bu Meta için önemli bir haber çünkü tüm mesajlaşma uygulamalarına şifreleme eklendiğini gösteriyor. WhatsApp ve Messenger’da vardı ve şimdi Instagram da listeye katılıyor.

Bu, herkesin lansmandan etkilendiği anlamına gelmez, çünkü birçok eleştirmen, suç faaliyetinin fark edilmeden gitmesine izin vererek özelliğin kötüye kullanılabileceğinden korkar.

Bu yılın Ağustos ayında, Birleşik Krallık İçişleri Bakanı Meta’dan şifrelemeyi genişletme kararı hakkında iki kez düşünmesini istedi. Nedeni basitti; yetkililer bunun suçları soruşturmaya ve çocuk istismarını önlemeye çalışan memurlar için bir engel teşkil edeceğini düşünüyor.

Ebeveynlerin, çocuklarının nerede olduğunu ve internette ne yaptıklarını bilmeye nasıl hakları olduğu konusunda çok fazla tartışma vardı. Ve E-2-E şifrelemesi gibi yetersiz korumalarla, yetkililerin genç izleyiciler için tehdit oluşturanları engellemesini çok daha zor hale getiriyoruz.

Çocuk istismarının sosyal medya platformlarında aşikar olduğunu ve çocuklara yönelik istismar görüntüleri vakalarının toplam 22 milyona ulaştığını kendi araştırmalarıyla ortaya koyan kişi olmasına rağmen, Meta’nın bu konuda sessiz kalması şaşırtıcı. .

Öte yandan, 2020’de başka bir rapor, teknoloji şirketleri tarafından elde edilen çocuk istismarı görüntülerinin %94’ünden Facebook’un nasıl sorumlu olduğuna ışık tuttu. Doğal olarak, suçlulara etkinliklerinin çevrimiçi ortamda fark edilmeden gidebileceği daha gelişmiş araçlar sağlanırsa, insanların sahip olduğu endişe geçerlidir.

Unutmayın, şifreleme kötü olduğu kadar iyi bir şeydir. Ve çevrimiçi olarak kötü amaçlı etkinlikleri tespit etmeyi imkansız hale getirebilir.

Talha Saygılıer
Talha Saygılıer
Sosyopat Yazarı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir