Bir süredir, ücretli katmanların çoğunluğa atlayan birkaç farklı uygulama türüyle karşılaştık. Evet, ücretsiz şeyler sunmaya kıyasla, kullanıcılara hizmetler için ödeme yapma konusunda daha istekliler.
Bu fikrin arkasındaki tüm konsept, reklamlarda çok daha az, uygulamadaki kullanıcılarla en iyi şekilde uyumlu bir gelir çizgisi oluşturmakla ilgilidir.
Bunların hangi uygulamalar olabileceğine dair burada sürpriz tahminler yok. Yaklaşık bir yıl önce Twitter ile başladı ve ardından Snap, Telegram tarafından yakından takip edilen kararla birlikte gelmeye karar verdi.
İlk üç ayda, Telegram’ın gelirinin son derece arttığını ve aylık bazda neredeyse iki katına çıktığını gördük. Ve şimdi, Ağustos ayı tahminleri, Apple’ın App Store’unda ve hatta Google’ın Play Store’unda gelirin nasıl milyon dolar seviyesine ulaştığından bahsetti.
Toplamda, bu, uygulamanın hem Google’a hem de Apple’a sabit kesinti ücretleri olarak pay verdikten sonra besleyeceği net gelirle bağlantılı 800.000 dolardan fazla.
Toplamın yaklaşık %80’inin Apple’ın App Store’dan nasıl kaynaklandığını merak edenler için. Ve ödeme yapanların çoğunun Rusya’dan geldiğini öğrenince şok olabilirsiniz.
Ağustos ayına kadar, hizmete erişmek için bir bedel ödeyen abonelerin sayısı 250.000 civarındaydı ve Temmuz ayında görülen 154.000’lik ilk değerden arttı. Evet, sadece bir ayda bu kadar çok fark dudak uçuklatacak kadar çok değil.
Tüm bu veriler çok ilginç çünkü birçok kişi Twitter’ın kullanıcı tabanı çok daha büyük olduğu için benzer bir şey yaşamasını bekliyordu. Bu nedenle uzmanlar, uygulamanın daha önce hiç görülmemiş şekilde para kazanacağını öngördü. Ama geçen ay firmanın MRR’sini gördüğümüzde, bu rakamlara bile yakın değildi. Üstelik yarısına bile yaklaşmadı.
Bakın, uygulamanın her ayki geliri, Telegram’ın geçen ayki gelirinin yarısı. Ve Telegram’ın ücretli aboneliklerinin sadece üç ay önce başlatıldığı gerçeğini göz önünde bulundurursak, bu uygulama işe yarayan bir şey yapıyor olmalı. Ne düşünüyorsun?
App Intelligence web sitesi sayesinde bu istatistiklerin tümüne sahibiz. Twitter ile Telegram’ı kıyaslamada ve tahmin edilen rakamların birbiriyle nasıl çeliştiğini görmede gerçekten harika bir iş çıkardılar.